Muža usmrtila padajúca stena. Z kostola mal ukradnúť pokladničky s milodarmi. Šiesti mladíci kradli v bývalom depe. Zmizli betónové panely.

27.10.2012 Celý región

Muža usmrtila padajúca stena:
Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne obvinil včera z prečinu usmrtenia 51 ročného muža z Podolínca (okr. Stará Ľubovňa).
Obvinený muž vykonával počas včerajšieho dopoludnia práce na farme v Nižných Ružbachoch. V čase okolo 09:00 h počas cúvania s pracovným strojom von z maštale narazil zdvihnutým ramenom nakladača do murovanej steny. V dôsledku toho sa stena zrútila a zasiahla v blízkosti sa nachádzajúceho 60 ročného muža z Podolínca, ktorý utrpel ťažké zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Obvinený riadil stroj bez príslušného preškolenia o obsluhe pracovného stroja a pod vplyvom alkoholu s výsledkom 0,25 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu, ktorý mu bol nameraný dychovou skúškou v čase o 09:42 h. Obvinený muž je stíhaný na slobode.

Z kostola mal ukradnúť pokladničky s milodarmi:
Bardejovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin krádeže 29 ročnému mužovi z Bardejova.
Obvinený Bardejovčan sa mal v noci zo stredy na štvrtok vlámať do Rímsko-katolíckeho kostola Sv. Zefyrína v Bardejove. Na okne mal vypáčiť kovovú mrežu, rozbiť sklo a po otvorení okná mal vojsť dnu. Z kostola mal potom ukradnúť dve pokladničky na milodary. Škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 160.- €. Obvinený je stíhaný na slobode.


Šiesti mladíci kradli v bývalom depe:
Z prečinu krádeže obvinili včera prešovskí železniční policajti 20 ročného muža z Chminianskych Jakubovian, okr. Prešov.
Obvinený muž prišiel počas včerajšieho dopoludnia spolu s ďalšími piatimi mladíkmi (16r. – 22r.) z Chminianskych Jakubovian do bývalého rušňového depa v Prešove. Z bývalej administratívnej budovy postupne odbili staré nefunkčné radiátory, kovové odkvapové rúry, rôzne skrutky a iný kovový materiál, ktorý následne odpredali v zberni druhotných surovín. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 100.- €. Keďže obvinený bol v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch za obdobný čin postihnutý rozhodnutím obvodného úradu, bolo jeho súčasné konanie kvalifikované ako trestný čin. Ostatní piati sú obvinení z priestupku proti majetku.

Zmizli betónové panely:
Na polícií v Prešove oznámil včera 31 ročný muž krádež betónových panelov. Ku krádeži malo dôjsť v presne nezistenom období od konca roku 2010 do stredy 24.10.2012. Betónové panely boli uložené na kope na voľne prístupnom neoplotenom pozemku za obytnými blokmi vchodov č. 34 a č. 36 na ul. Mirka Nešpora v Prešove. Doposiaľ neznámy páchateľ odtiaľ ukradol cca 80 panelov o rozmere 2m x 3m x 0,15m /ks. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 6 400.-€. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región